fbpx

Επίσημες Μεταφράσεις για χρήση σε Ελλάδα και εξωτερικό

Μετάφραση εγγράφων, πτυχίων, πιστοποιητικών, δικαιολογητικών

Για Επαγγελματίες

 • Εταιρικά έγγραφα (καταστατικά, συμβάσεις, δικαιολογητικά)
 • Νομικά έγγραφα (συμβόλαια, συμφωνητικά, δικόγραφα, αγωγές)
 • Οικονομικά, λογιστικά και φορολογικά έγγραφα (ισολογισμοί, τραπεζικά και επενδυτικά έγγραφα, εκθέσεις ελεγκτών κ.α.)

Παράδοση

 • Συνήθης χρόνος παράδοσης 2 με 3 ημέρες
 • Δυνατότητα αυθημερόν παράδοσης (με έξτρα χρέωση), αναλόγως και τη διαθεσιμότητα
 • Αποστολή και με κούριερ πανελλαδικά
 • Δυνατότητα Online πληρωμής με τραπεζική κατάθεση ή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα

Επίσημες Μεταφράσεις Εγγράφων

Το μεταφραστικό γραφείο ACM Translations παρέχει επίσημες μεταφράσεις (οι οποίες εναλλακτικά ονομάζονται πιστοποιημένες ή επικυρωμένες μεταφράσεις) πάσης φύσεως εγγράφων για κάθε νόμιμη χρήση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι επίσημες μεταφράσεις που χορηγεί το γραφείο μας είναι επικυρωμένες από δικηγόρο και είναι ισότιμες με τις μεταφράσεις που παρέχουν οι πιστοποιημένοι από το Υπουργείο Εξωτερικών μεταφραστές.

Τα επίσημα μεταφρασμένα έγγραφα μας γίνονται δεκτά σε Υπουργεία, Δήμους, Ληξιαρχεία, Εφορίες, ΑΣΕΠ, Γενικές Γραμματείες, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρεσβείες, Συνδέσμους, Επιμελητήρια, Τράπεζες και ποικίλες άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς, καθώς ακολουθούμε «κατά γράμμα» τις ισχύουσες διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας.

Εμπιστευτείτε Το #1 Μεταφραστικό Γραφείο
Βάσει Αξιολογήσεων Πελατών στην Google

Οι Μεταφραστικές Υπηρεσίες μας

Πότε χρειάζομαι επίσημη μετάφραση;

 • Εάν πρόκειται να προσκομίσετε τα έγγραφα σας σε ιδιωτικές αρχές, φορείς ή εταιρείες, συνήθως αρκεί μια απλή μετάφραση χωρίς επικύρωση ή πιστοποίηση.
 • Ωστόσο, για συναλλαγές με ελληνικές δημόσιες αρχές, υπηρεσίες και φορείς, όπως Δήμους, Περιφέρειες Ληξιαρχεία, Υπουργεία, Εφορίες, Πολεοδομία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, απαιτείται επίσημη ή επικυρωμένη μετάφραση, με σφραγίδα από δικηγόρο και σε κάποιες περιπτώσεις και από δικηγορικό σύλλογο.
 • Η υπηρεσία επίσημης μετάφρασης που παρέχει το γραφείο μας περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες επικυρώσεις ώστε τα έγγραφα σας να γίνουν αναγκαστικά αποδεκτά από όλες τις ελληνικές δημόσιες αρχές.
 • Για μεταφράσεις που θα χρησιμοποιήσετε στο εξωτερικό, αρκεί συνήθως μόνο η πιστοποίηση της μετάφρασης από το γραφείο μας.
 • Ωστόσο, για να αποφύγετε τυχόν αναστάτωση και προβλήματα, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον φορέα της αλλοδαπής στον οποίο θα καταθέσετε τα έγγραφα ώστε να επιβεβαιώσετε πως επαρκεί η πιστοποίηση από ένα μεταφραστικό γραφείο.

Για τους περισσότερους γλωσσικούς συνδυασμούς, ο χρόνος παράδοσης για τις επίσημες μεταφράσεις είναι 2-3 εργάσιμες ημέρες.

Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για συγκεκριμένους γλωσσικούς συνδυασμούς η παράδοση να γίνει και αυθημερόν ή την επόμενη εργάσιμη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχεται με επιπλέον χρέωση και κατόπιν επιβεβαίωσης της διαθεσιμότητας.

Η επισημείωση της Χάγης (ή σφραγίδα της Χάγης – Apostille) χορηγείται σε πρωτότυπα δημόσια έγγραφα ή σε ακριβή αντίγραφα της εκδούσας αρχής τα οποία έχουν ισχύ πρωτοτύπου.

Η σφραγίδα δεν επικυρώνει τη μετάφραση, αλλά βεβαιώνει τη γνησιότητα της υπογραφής και την ιδιότητα με την οποία ενήργησε ο υπογράφων το έγγραφο, ώστε τα έγγραφα να καταστούν έγκυρα για χρήση στις χώρες που έχουν υπογράψει τη σύμβαση.

Συνιστούμε αρχικώς να επικοινωνήσετε με τον φορέα στον οποίο θα καταθέσετε τα έγγραφα ώστε να επιβεβαιώσετε εάν χρειάζεστε τη σφραγίδα της Χάγης. Εφόσον η σφραγίδα απαιτείται, θα πρέπει να μας προσκομίσετε τα έγγραφα που θέλετε να μεταφράσετε αφότου έχετε λάβει τη σφραγίδα της Χάγης.

Για πληροφορίες σχετικά με τη χορήγηση της σφραγίδας της Χάγης, μπορείτε να απευθυνθείτε:

• Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εάν βρίσκεστε στην Αθήνα
• Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης εάν βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη
• Στην πλησιέστερη Αποκεντρωμένη Διοίκηση για άλλες Περιφέρειες, την οποία μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών

Εκτός της ηλεκτρονικής αποστολής των εγγράφων στο email σας, οι επίσημες μεταφράσεις παραδίδονται και σε έντυπη μορφή με τους ακόλουθους τρόπους:

Από το γραφείο μας στο κέντρο της Αθήνας, στη διεύθυνση Μπενιζέλου Παλαιολόγου 6 στην πλατεία της Μητρόπολης
Από το γραφείο μας στη Θεσσαλονίκη στο κτήριο γραφείων Cosmos Offices, Αγίου Γεωργίου 5, δίπλα στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos
Με αποστολή μέσω courier και παράδοση στον χώρο σας (Εξυπηρέτηση Πανελλαδικά)

Χρειάζεστε Επίσημη Μετάφραση;

Επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη ομάδα του μεταφραστικού κέντρου μας!